LE BAR

Charcuterie (petite)

saucisson sec, venkelworst, jambon d’auvergne, jambon de bayonne & baguette 9

Charcuterie (grande)

saucisson sec, venkelworst, jambon d’auvergne, jambon de bayonne,

huisgemaakte paté met pruimenchutney & baguette 16.5

Planche de fromages:

vijf Franse kazen van Fromagerie Bon 12.5

Oesters Fine de Claire

per stuk 2.5

half dozijn 14

twee stuks + glas cava 9

Baguette Mamie Gourmande

met huisgemaakte kruidenboter & tapenade 4.5

De ballen van Brans

vegan bitterballen van oesterzwam & speciaalbier 6.5

Sardientjes uit blik (Ortiz)

met baguette & gezouten boter 7

LES ENTREES

geserveerd met baguette van Mamie Gourmande & gezouten boter

Huisgemaakte wildpaté met pruimenchutney 6.75

Rundercarpaccio 

met pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes & parmezaanse kaas 9.75/16.5

Escargots Maître d’Hôtel

slakken in boter, knoflook & peterselie 8.5

Tartaar van tonijn 

met met appelkappertjes & yuzudressing 9.75

 

Gamba’s 

gebakken in kruidenolie met aïoli 9.75/18.5

Salade geitenkaas (vega)

met pistache & honing-tijm 9.75/15

 

Carpaccio van biet (vega)

met cashewnoten & raifortdressing 8.5

 

Champignons Maître d'Hôtel  (vegan)

met romana sla, biet & mosterd vinaigrette 8.5

 

Bisque de homards

romige kreeftensoep met canapé & rouille 8.5

 

Franse uiensoep (vega)

gegratineerd met baguette & Gruyère kaas 6.5

Soupe du Jour 6.5

LES PLATS

geserveerd met huisgemaakte friet, mayonaise & groene salade

extra supplement: gratin dauphinois 4.5

Lamscarré

uit de oven en gemarineerd à la Provençale 24.5

Côte de boeuf (2 personen) met sjalotjessaus 49

Civet de gibier

stoof van wild met zuurkoolstamppot 18.5

Parelhoen met cantharellensaus 19.5

 

Black Angus steak van de grill met pepersaus 19.50

 

Eendenborstfilet met een jus van port 17.50

 

Confit de Canard à l’orange

langzaam gegaarde eendenbout met sinaasappelsaus 18

 

Spare-ribs met knoflooksaus 17.5

Zeetong gebakken in roomboter met remouladesaus 23

 

Zeeduivel à la basquaise 18.75

Shakshouka 

kruidige ratatouille met ei & Gruyère kaas 15

Quiche d'automne (vega)

huisgemaakte quiche met pompoen, spinazie, Bleu des Causses & walnoot 15

 

Couscous (vegan)

met kikkererwten, paprika, courgette, snijboon, wortel, meiraap,
rozijnen, Harissa & koriander 15

MENU ENFANT

 

Kroket, frikandel, kaassoufflé of kipnuggets

met friet & appelmoes 7

 

Spare-ribs (petite)

met friet & knoflooksaus 13

LES DESSERTS

Mousse au chocolat 7.5

La tarte citron meringue 6.5

La tarte aux noix 6.5

La tarte tatin 

Frans appeltaartje "op z'n kop" met vanille-ijs & slagroom 7.5

 

Crème brûlée 6.5

 

Dame blanche 6.5

 

Coupe colonel citroenijs met vodka 7

Patisserie du jour 6.5

 

Assiette de fromages

vijf franse kazen van Fromagerie Bon 12.5

 
 

#bistromallejan 

  • Facebook Bistro Malle Jan Leiden
  • Instagram Bistro Malle Jan Leiden