LE BAR

Charcuterie (petite)

saucisson sec, venkelworst, jambon d’auvergne, jambon de bayonne & baguette 9

Charcuterie (grande)

saucisson sec, venkelworst, jambon d’auvergne, jambon de bayonne,

huisgemaakte paté met pruimenchutney & baguette 16.5

Planche de fromages:

5 Franse kazen van Fromagerie Bon 12.5

Oesters Fine de Claire

per stuk 2.5

half dozijn 14

twee stuks + glas cava 9

Baguette Mamie Gourmande

met huisgemaakte kruidenboter & tapenade 4.5

De ballen van Brans

vegan bitterballen van oesterzwam & speciaalbier 6.5

Sardientjes uit blik (Ortiz)

met baguette & gezouten boter 7

LES ENTREES

geserveerd met baguette van Mamie Gourmande & gezouten boter

Tonijncarpaccio 

met gerookte heilbot & een pittige mieriksworteldressing 9.75

Rundercarpaccio 

met pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes &
parmezaanse kaas 9.75

Escargots maître d’hôtels

slakken in boter, knoflook & peterselie 8.5

Huisgemaakte paté 

met pruimenchutney 6.75

 

Gamba’s 

gebakken in kruidenolie met aïoli 9.75/18.5

Salade geitenkaas (vega)

met pistache & honing-tijm 9.75/15

 

Caesar salade 

met romana sla, kip, croutons, parmezaanse kaas & ansjovis-dressing 9.75/15

 

Salade avocado (vegan)

met romana sla, biet & mosterd vinaigrette 9.75/15

 

Bisque de homards

romige kreeftensoep met canapé & rouille 8.50

 

Franse uiensoep (vega)

gegratineerd met baguette & Gruyère kaas 6.5

LES PLATS

geserveerd met huisgemaakte friet, mayonaise & groene salade

Lamscarré

uit de oven en gemarineerd à la Provençale 24.5

 

Black Angus steak 

van de grill en geserveerd met pepersaus 19.50

 

Eendenborstfilet 

gebakken en geserveerd met een jus van port 17.50

 

Confit de Canard a l’orange

langzaam gegaarde eendenbout met sinaasappelsaus 18

 

Kalfsribeye 

met pesto-boter 20

 

Coq au vin

stoof van kippendij in rode wijn 16.5

 

Spare-ribs 

met knoflooksaus 17.5

Zeetong 

gebakken in roomboter met remouladesaus 23

 

Bouillabaisse 

Franse vispotje geserveerd met zwarte rijst 18.75

Quiche d'été (vega)

huisgemaakte quiche met courgette, aubergine, gedroogde tomaat,

paprika & Gruyère kaas 15

 

Couscous (vegan)

met kikkererwten, paprika, courgette, snijboon, wortel, meiraap,
rozijnen, Harissa & koriander 15

MENU ENFANT

 

Kroket, frikandel, kaassoufflé of kipnuggets

met friet & appelmoes 7

 

Spare-ribs (petite)

met friet & knoflooksaus 13

LES DESSERTS

La tarte tout chocolat 

chocoladetaartje met vanille-ijs & slagroom 7.5

 

La tarte tatin 

Frans appeltaartje "op z'n kop" met vanille-ijs & slagroom 7.5

 

Patisserie du jour 6

 

Crème brûlée 6.5

 

Dame blanche

vanille-ijs met chocoladesaus & slagroom 6.5

 

Coupe colonel

citroenijs met vodka 7

 

Planche de fromages

5 franse kazen van Fromagerie Bon 12.5

 
 

VINS BLANCS

huiswijnen, per glas of fles

Colombard, sauvigon blanc / Baron de Baussac  4/20

fris - zuurtje - ananas/mango

 

Chardonnay / Kiwi Cuvée 4.5/22.5 

zacht - fruitig - klein botertje

Picpoul blanc / Picpoul de Pinet 5.5/27.5

droog - fris - citroen/limoen - mineralen

VINS BLANCS

per fles

Collioure blanc / grenache gris/blanc / Clos Saint Sebastien 32.5

complex - vol - exotisch fruit

Pinot blanc / Heim 5/25

opwekkend fris - rijpe peer/appel

Santenay / chardonnay / Rene Lequin-Colin (biologisch) 37.5

volle chardonnay - vanille - boter

Viognier / Côtes de Thongue / Moulin Montarels 25

espresso - hout - caramel - toon van boter

                    

Languedoc / Côtes de Thongue / chardonnay / Les Hauts de Montarels    27.5  

espresso - hout - caramel - toon van boter

 

Pouilly fumé / Domaine Champeau / sauvigon blanc / Loire 32.5

fris - perzik - groene appel - honing

 

Chablis / La Sereine / chardonnay / Bourgogne 32.5

ananas/licht banaan - boter - toast

VINS ROUGES

huiswijnen, per glas of fles

Merlot / Baron de Baussac 4/20

sappig - kersen/bramen - pepertje

Shiraz / Kiwi Cuvée 4.5/22.5

soepel - elegant - zwarte bessen

                      

Malbec / Caillou 4.5/22.5

vol - licht kruidig - rijpe pruimen

Licht gekoelde rode huiswijnen: 

Beaujolais / gamay / Côte de Brouilly / Madame Frédérique Piret 5.5/29

zacht - fruitig - rode bessen - cassis

Pinot noir / Bourgogne / Givry Village / Domaine Mouton 6.6/35

milde aardse bourgogne - frisse afdronk

VINS ROUGES

per fles

Gigondas / Rhône / grenache-mouvèdre / l'Hallali Grande Reserve 6.5/32.5      

soepel - vol - rood fruit - kruidige afdronk

Bordeaux / merlot / Montagne St. Émilion / Chateau Puy Rignaud 30.5

elegant - rood fruit - rijpe tannines

 

Pomerol / merlot, cabernet franc / Le Benjamin de Beauregard 46.5

krachtig - kers - teer - leer - eikenhout

 

Moulis en Médoc / cabernet sauvignon, merlot, petit verdot / 

Chateau Chasse-Spleen 44.5

intens - bessen - hout - stevige tanine

 

Bourgogne / pinot noir / Thierry Mortet (biologisch) / Gevrey-Chambertin 46.5

volle pinot noir - drop - gerookt hout

 

Bordeaux / médoc / Château Marjosse / Pierre Lurton 35

complex - rijp zwart fruit - ceder hout

VINS ROSES

huiswijn, per glas of fles

Langue d’Oc / Gamay / Caillou 4/20

fris - rood fruit

MOUSSEUX

Cava Brut 5/25

Champagne / Jacquart Brut Mosaïque 55

#bistromallejan 

  • Facebook Bistro Malle Jan Leiden
  • Instagram Bistro Malle Jan Leiden